Olimpos, Antalya’nın batısında, Kemer ile Adrasan arasında yer alan, Hellenistik Devir’de kurulmuş Antik Likya liman kentidir. Tarih boyunca mitolojiye konu olmuştur. Kuruluş tarihi kesin olarak bilinmemekte fakat M.Ö. 168 – 78 yıllarında basılan Likya Konfederasyon sikkelerinde adı geçmektedir. Ünlü Bellerophontes efsanesi burada geçmiştir.

Olimpos, Türkiye’nin güney sahilini kapsayan, Antalya şehrine bağlı Olimpos – Bey Dağları Milli Parkı’nın bir bölümünü oluşturmaktadır. Bey Dağları, Toros sıradağlarının batı kanadında bulunur. Karlı tepelerinden aşağıya inildikçe yemyeşil çam ve sedir ağaçları arasından Akdeniz’in turkuaz rengi görülür.

Olimpos – Yanartaş

Olimpos’a kadar gelmişken efsanelere de konu olan Yanartaş’a çıkmadan olmaz diyoruz. Yanartaş Olimpos’un kuzeydeki sahil komşusu, Çıralı plajının yamaçlarında, sahilden yaklaşık 335 metre yükseklikte bulunuyor. Yunan Mitolojisine konu olan Yanartaş’ın yaklaşık 3 bin yıldır doğal gaz kaynağı ile yandığı söylenir.

Olimpos – Ağaç Evler

Antalya Olimpos’ta ağaç evlerde uyuyor, farklı ülkelerden insanlarla tanışıyor, yemeğinizi hazırlayıp yiyor, dalga sesleri eşliğinde dinleniyorsunuz. Komşularınızla birlikte, sahilde ya da bahçelerde ateşler yakıp, çevresinde dans edip şarkılar söyleyebiliyorsunuz. Akşamları gitar eşliğinde Müzik Tanrıları’na sesleniyorsunuz. Yok eğer ben, diskoda eğlenmek istiyorum diyorsanız, sizin için ahşaptan hazırlanmış barlar ve diskolar da mevcut.

Ağaç evler sahille yaklaşık 500 metre uzaklıkta olup, sahille gidip gelirken sit alanı olarak ilan edilen ve tarihi klise, tapınak ve konaklama merkezlerinden oluşan keyifli bir vadinin içinden geçerek sahille varıyorsunuz. Ayrıca vadi içerisinden denize dökülen  soğuk buz gibi bir ırmak da bulunmaktadır.