2,5 milyona yaklaşan yerli nüfusuyla birlikte Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden bir tanesi olan Antalya, özel mekanları aracılığıyla turist çekmeye devam ediyor. Hava durumu her mevsimde diğer pek çok şehre kıyasla daha iyi olduğu için, sıcak havayı sevenler için rahatlıkla yaşanabilecek bir yapıya sahiptir. Sadece plajları nedeniyle değil, aynı zamanda tarihi yerleri için de turist çeken şehir, 1800 yıldan uzun süredir hasar verilmeden korumayı başardığı mekanlara sahiptir.

Konyaaltı Plajı:

Akdeniz bölgesindeki en temiz ve yüzülebilecek en güzel bölgelerden bir tanesi de Konyaaltı plajıdır. Özellikle suyun sıcaklığı, plajın derinlik durumu ve suyun temizliği itibariyle en çok tercih edilen plajlarımız arasında yer alıyor. Konyaaltı ilçesinin Akdeniz sahilinde yer alan plaja arabayla, bisikletle, motorla, toplu taşımayla veya yürüyerek ulaşmanız mümkün. Herhangi bir kirlilik söz konusu olmadığı için, ailenizle de rahatlıkla gidebilirsiniz.

Düden Şelalesi:

Etrafında oldukça yoğun bir şekilde otel bulunan ve özellikle tarihi gezi için şehre gelen turistler tarafından ziyaret edilen mekanlardan bir tanesidir. Düden şelalesinde özellikle son dönemde yaz aylarında suyun azaldığını görmeniz son derece doğaldır. Fakat kış ve sonbaharda son derece şiddetli bir şekilde şelalede suyun aktığını görebilirsiniz. Düden Başı Mahallesi, 21 Caddesi Düden / Kepez Antalya mevkiinde yer alan şelaleye toplu taşıma araçlarıyla veya kendi aracınızla gidebilirsiniz.

Köprülü Kanyon:

Manavgat’ta bulunan ve Türkiye’nin en önemli kanyonlarından bir tanesi olan Köprülü kanyon, yerli ve yabancı turistlerin hem yaz hem kış gelebileceği bir yerde bulunuyor. Bozyaka Mahallesi Manavgat / Antalya’da bulunan şelaleye rafting yapmak için veya gezmek için gidebilirsiniz. Sütçüler ilçesinde başlayan ve Antalya’da denize kadar akan bir yapıya sahiptir.

Kurşunlu Şelalesi:

Kurşunlu Şelalesi özellikle şehrin en özel ve dikkat çekici şelalelerinden bir tanesidir. Fettahlı / Aksu / Antalya Kurşunlu Şelalesi olarak kayda geçirilen adresiyle birlikte Isparta karayolunun 24. Kilometresinden itibaren dönüldükten sonra 7 kilometre gidildiğinde ulaşılabilen bir şelaledir. 18 metre yükseklikten dökülen şelalenin bitim noktası, yedi farklı küçük gölet ile birbirine bağlanıyor.