Türkiye’nin en önemli tatil mekânlarından biri olan Antalya hem doğal güzellikleri hem de tarihi mekanları ile büyük bir ilgi görmektedir. Kent Türkiye’nin güneyinde yer alıp Akdeniz iklimi sayesinde tatilciler için en güzel şehirlerden birisidir. Batısında yer alan Muğla’nın bir tatil merkezi olması yaz aylarında Antalya’nın hareketliliğini ikiye kaplamaktadır. Muğla’ya gelen tatilcilerin de uğradığı alanlardan olan Antalya hakkında Türkiye’nin beşinci büyük şehri olduğu söylenebilir. Daha İlk çağlardan beri en çok ilgi gösterilen yerleşim alanlarından birisi olan kent, ele geçirilen medeniyetler tarafından sürekli tarihi eserlerle zenginleştirilmiş bir mekândır. Cennetten köşe diye adlandırılan Antalya gerçekten de coğrafi konumu itibariyle bu yakıştırmayı hak etmektedir. Gerek kentin merkezi gerekse de ilçeleri tatilcilerin her sene tatil planı yaptığı merkezler arasında yer almaktadır. Şehirde yer alan Alanya ilçesi Antalya’nın ilçeleri arasında en çok ilgi gösterilen ve tatilcilerin aylarca tatil yaptığı yerlerden birisidir. Yine tatilcilerin çok sevdiği ve yaşamaktan büyük bir keyif aldığı Finike, eşsiz doğası ve deniziyle sakin bir tatil yapma imkânı sunmaktadır. Portakalların ve limonları ile meşhur olan bu ilçe Akdeniz iklimi ve bitki örtüsü ile kuşatılmış muhteşem bir kenttir. Antalya’nın hemen her köşesi insanlara keyifli tatil olanakları sunmaktadır.

Kentin görülmeye değer tarihi mekânları arasında yer alan iki Xanthos Antik Kenti, yaklaşık olarak 3000 yıl öncesinde kurulmuştur.  Bugüne kadar dayanıklılığı ile sapasağlam kalmış olan bu antik kent Ayrıca denize karşı da eşsiz bir manzaraya sahiptir.  Mozaikleri ile bir antik kentten çok daha öte tarihi değere sahiptir. Antalya’da gezilecek yerler arasında doğal güzelliklerden birisi olan Düden Şelalesi, Yavuz Bunu alsam sıcaklarında Antalya’ya gelen tatilciler için nefis ve büyüleyici bir mekândır. Antalya’ya gelip de Düden Şelalesini görmeden gitmek gerçekten müthiş bir bu manzaradan kendinizi mahrum bırakmaktır. Yine tatilcilerin Antalya’da kendilerini aradıkları gezilecek mekânlar arasında Antalya Hayvanat Bahçesini saymak da mümkündür.  Özellikle çocuklu aileler Antalya’ya tatile gelmiş Selam güzel vakit geçirmek için bu hayvanat bahçesini mutlaka görmelidirler.

Araç kiralama diğer ismi ile rent a car son dönemlerin en popüler faktörlerinden biridir ve günümüzde çok uygun fiyatlarla araç kiralamalar yapılmaktadır. Antalya tatillerinde Antalya araba kiralama ile tatilleri konforlu hale getirmek mümkün olmaktadır. Oto kiralama şirketlerinde onlarca çeşit markanın arabası mevcut olup kiralama işlemlerinde şartlar gerçekleştirildiği takdirde çok kolay olmaktadır. İlk önceleri zaten tatil bölgelerinde tatilciler için geliştirilmiş olan oto kiralama sistemi son dönemlerde büyük şehirlerde sıklıkla karşımıza çıkan bir sektör haline gelmiştir. Araç kiralama işlemleri günlük olabileceği gibi daha uzun süreli olup birkaç günlük ve dönemlik olarak yapılmaktadır. Tabii araç kiralama işlemlerinde bazı hususlara dikkat etmek gerekmektedir. Oto kiralama firmaları aracı teslim etmeden önce bazı şartlarının sağlanmasını gerekli görmektedir.

https://www.rentacarantalya.net